Viac ako 160 odborníkov sa na METALLOGRAPHY '013 venuje materiálovým vedám

24.04.2013 Poprad

Vysoké Tatry 24. apríla (TASR) – Na medzinárodnej vedeckej konferencii METALLOGRAPHY'013, ktorá sa dnes začala v Starej Lesnej vo Vysokých Tatrách, sa zúčastní približne 160 ľudí z 13 krajín Európy, ale aj Japonska a Ghany. Ide o jubilejný 15. ročník tejto vedeckej i spoločenskej udalosti s poprednými odborníkmi v materiálových vedách.
"Konferencia sa zaoberá materiálovými aspektmi konštrukcií a technologických zariadení a je venovaná najmä problematike štúdia vzťahov medzi štruktúrou a vlastnosťami rôznych kovových i moderných nových materiálov, ako nanokryštalických materiálov, keramiky, supravodičov i povlakov," objasnila garantka sympózia Margita Longauerová.
Súčasťou konferencie je aj sekcia archeometalurgie, ktorá sa venuje štúdiu štruktúry kovových archeologických artefaktov a takto umožňuje archeológom bližšie sa oboznámiť s vtedajšou úrovňou spoločnosti. Oddnes až do štvrtka 26. apríla odznie v Tatrách viac ako 70 prednášok a v posterovej sekcii 72 prezentácií. "Okrem toho osem renomovaných zahraničných firiem bude vystavovať prístrojovú techniku určenú na štúdium kovov," doplnila Longauerová.
Hlavným organizátorom sympózia je Katedra náuky o materiáloch Hutníckej fakulty Technickej univerzity v Košiciach. Predsedami medzinárodného vedeckého výboru sú Petr Zuna z Českej republiky a Kenji Ikeuchi z Japonska.
 

Vyberte región